Han bodde i Marbella efter att ha lett Syriens ökända säkerhetsstyrkor som dödade tiotusentals människor i en massaker 1982. Sedan dess har Rifaat al-Assad, 77, som är farbror till Syriens president Bashar al-Assad samlat på sig enorma tillgångar motsvarande 64 miljoner pund.

Han sade sig inte ha någonting när han lämnade Syrien för 30 år sedan efter att ha försökt ta makten från sin bror. Sedan 1984 har han levt i exil. En åklagare i Paris har avslöjat en annan sida och nu är en brottsutredning igång i Frankrike.

Enligt åklagaren ska Rifaat al-Assad vara ägare till hästavelsgård, två herrgårdar, två lägenhetskvarter och tomter i Paris. Mycket ägs via ett nätverk av företag baserade i Luxemburg.

Han har levt ett liv i lyx i 30 år och varit bosatt i Paris, London och Marbella skriver Daily Mail.

Annons

Dagstidningen El Pais uppger att Spaniens regering i november 1999 gav Rifaat al-Assad uppehållstillstånd på ett år trots motstånd från polisen. Han beskrevs då som en ”obekväm gäst för Spanien”. Rifaat al-Assad uppges ha drivit flera affärsrörelser och varit ägare till lyxbostäder i Marbella-området.