Styrelsen vid Fuengirolaskolan har gjort en uppgörelse med rektor Margaretha Wåhlin som slutar den 25 maj. Nio månadslöner inklusive pension plus flyttbidrag på 2.500 euro. Totalt skulle det röra sig omkring en halv miljon svenska kronor. Av Ola Josefsson

Vårstämman på torsdagskvällen vid Svenska skolan i Fuengirola blev välbesökt. Det anonyma brev som hade skickats ut till ett 50-tal föreningsmedlemmar bidrog till att uppslutningen blev större än normalt. Brevet riktade uppmärksamheten på vissa sakfrågor och de ansvarigas hantering av ekonomi, personal och elever.

Ledningsgruppen
Det blir ledningsgruppen som tar över rektor Margaretha Wåhlins arbetsuppgifter fram till terminslutet. I ledningsgruppen sitter biträdande rektor för gymnasiet Håkan Rodling, biträdande rektor för årskurserna 6 till 9 Lennart Åkman samt biträdande rektor för förskolan till årskurs 5 Annika Scharnke. I ledningsgruppen ingår även ekonomiansvarige Torulf Rutgersson och Elvira Herrador Quero.
Ordförande Per Hvid Hansen samt kassör Thomas Nissen avgår. Thomas Karlsson blir ny ordförande i styrelsen fram till höststämman i november. Per Magnusson samt Carolina Mortensen blir ny ordinarie respektive ny suppleant i styrelsen. Övriga ledamöter Petronella Ekegren Franzetti och Mia Eriksson sitter kvar. Skolverkets representant Ingemar Kamph avgår i juni.

Arbetsuppgifter
Med tanke på att årets resultat ännu inte är redovisat är det först vid höststämman som frågan om ansvarsfrihet för styrelsen kan bedömas. Styrelsens första arbetsuppgifterna blir att finna lösningar på lokalfrågan att bedriva skolverksamhet i, att komma i fas med ekonomin och säkra en kontinuerlig budgetuppföljning samt att finna, stabilisera och harmoniera en ledningsgrupp för verksamheten.
Frågan om rektor Margaretha Wåhlins vidlyftiga representation kommer att bedömas vid uppföljningen av årets resultat. Vad detta kan komma att få för konsekvenser kan man för tillfället bara spekulera i.