Samtidigt som det regionala finansrådet Carolina España försvarade Andalusiens budget mot de förändrar sig föreslagits av oppositionspartiet socialistiska PSOE så valde i stället justitierådet José Antonio Nieto och industrirådet Jorge Paradela att följa Spaniens VM-premiär mot Costa Rica (7-0).

Händelsen fångades på bild av oppositionen och PSOE:s parlamentariska grupp som satt bakom dem. PSOE de Andalucía skriver på Twitter:

”Det är justitierådet och industrirådet som utför sitt arbete som parlamentariker och som andalusierna betalar”.

De båda avslöjade regionråden valde ganska snart att lämna plenisalen.

Nieto lät dela samma foto på sitt Twitterkonto där han erkände att han inte kunde motstå frestelsen att slänga en blick på Spaniens laguppställning i VM-premiären. Jag är ledsen om någon känner sig kränkt över mitt val, skriver José Antonio Nieto.

Flera ledamöter var frånvarande när budgeten diskuterades i parlamentet i samband med VM-fotbollen. Det gäller regionpresidenten Juanma Moreno, tre ledamöter från Podemos, fem av 14 ledamöter hos Vox och ytterligare sju hos Partido Popular.

Spanien gjorde för övrigt en historisk insats i VM-premiären och vann mot Costa Rica med 7-0 vilket är den största segern någonsin för ett spanskt VM-lag i en premiär. På söndag väntar match mot Tyskland som överraskande förlorade mot Japan.

I Davis Cup i tennis i Málaga blev det respass för Spanien redan i kvartsfinalen mot Kroatien som vann med 2-0 i matcher.