Den här veckan fortsätter rättegången mot Gottsundanätverket där en av ledarna styrde verksamheten från Elviria i Marbella. Den 43-årige mannen som hade flera företag på Solkusten styrde nätverket. Han greps i Marbella i juni 2021 efter en internationell efterlysning.

Svenska Magasinet har tidigare skrivit om svensken som var bosatt i Elviria mellan Marbella och Fuengirola mitt på den spanska Solkusten. Han greps i juni ifjol vid polistillslaget Trojan Shield.

Enligt Einforma och spanska bolagsregistret har svensken inte mindre än tre bolag i Spanien i byggbranschen och restaurang. Samtliga bolag är skrivna på mannens adress i Elviria.

43-åringen förekommer under 28 avsnitt i kriminalregistret och har tidigare avtjänat bland annat fyra års fängelse för grovt narkotikabrott.

190 miljoner SEK

Rättegången som pågår beskrivs som det största narkotikamålet i Uppsala någonsin och gäller drygt ett ton knark med ett gatuvärde på cirka 190 miljoner SEK, skriver Upsala Nya Tidning.

Efter uppehåll under sommaren fortsätter rättegången mot Gottsundanätverket i Attunda tingsrätt. Rättegången inleddes den 16 maj.

Enligt polisen är det den 43-årige Marbellabon som legat bakom mycket av narkotikahanteringen i Uppsala de senaste åren. Tillsammans med en 39-årig man och en 55-årig man.

Läs mer: Marbellasvensk pekas ut i ledande roll i narkotikahärva

Anom

Mannen som greps i Marbella har organiserat och styrt flera personer inom distribution och försäljning via teletjänsten Anom, som riggats av FBI vilket är den viktigaste delen i bevisföreningen mot de åtalade.

43-åringen är åtalad för synnerligen grovt narkotikabrott, synnerligen grov narkotikasmuggling, grovt penningtvättsbrott samt synnerligen grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Samtliga tre som är från Uppsala förnekar brott.

Rättegången väntas pågå till början på november. Dom beräknas komma i mitten av december, skriver UNT.