En Grand slam-turnering återstår. US Open 29 augusti till 11 september. För Carlos Alcaraz, 19, har det varit ett fantastiskt år med flera turneringssegrar. Masters 1.000 i Miami och Madrid, ATP 500 i Barcelona och Rio de Janeiro. Samt två förlorade finaler, i Hamburg och kroatiska Umag.

Under 2022 har Murciaspelaren tagit in sig på topp 10 på ATP-rankingen. I dagsläget rankas han som världens fjärde bäste spelare. Han har bara  Daniil Medvedev, Alexander Zverev och landsmannen Rafael Nadal framför sig.

Carlos Alcaraz gillas av många tennisälskare. Hans kämpaglöd och snabbhet imponerar. Under 2022 har han mognat ytterligare som spelare och tillhör nu den översta världseliten.

Han har två mål kvar att uppnå under 2022. Vinna sin första Grand Slam och bli nummer 1 i världen.

Han kan vinna US Open i september. Innan dess kan han ha klivit upp som nummer 1 i världen.

Det återstår två turneringarna före US Open. Den här veckan tävlar Carlos Alcaraz i Masters 1000 i Kanada och sedan väntar Masters 1000 i Cincinnati.

Vad krävs då för att bli rankad nummer 1 inför US Open?

Att Carlos Alcaraz vinner en av de två turneringarna och når finalen i den andra. Det är ingen omöjlighet. Han kommer från sin idol Rafael Nadals skola och kan bestiga vilket berg som helst.