Situationen i Spanien just nu är ”outhärdlig och ohanterlig” för att citera Alfredo Pérez Rubalcaba, partiledare för PSOE, som inte utesluter en misstroendeförklaring mot landets regeringschef Mariano Rajoy. Det uppger dagstidningen ABC.

Det finns inget beslut ännu om en misstroendeförklaring mot Rajoy men PSOE vill gå till botten i utredningen när det gäller vilka roller och vad Partido Populars kassörer har gjort. Fler partitoppar i PSOE säger samtidigt att det inte är bra för landet att i nuvarande kristider hota med misstroendeförklaring mot landets regeringschef.

Under gårdagen nekade regeringschef Mariano Rajoy att han har tagit emot svarta pengar. Han säger att beskyllningarna bygger på lögner. Partiledaren talade under lördagen till partiets verkställande utskott.

Rajoy säger också att hans självdeklaration som är inlämnad till skatteverket Hacienda kommer att vara offentlig på webbplatsen för regeringskansliet Palacio de la Moncloa.

Annons

Luis Bárcenas som tidigare var PP:s kassör har konton i Schweiz där 22 miljoner euro har upptäckts. Dessa konton har inget med Partido Popular att göra säger Rajoy och tillägger:
”Jag har inget att dölja och jag fruktar inte sanningen. Jag kom inte in i politiken för att tjäna pengar eller för att lura skatteverket Hacienda”.

Samtidigt publicerar El Pais idag söndag 14 nya dokument som visar att Rajoy Rajoy har tagit emot 322.000 euro av Bárcenas mellan åren 1990 till 2008 även om vissa år saknas.

Rajoy har även mottagit mindre belopp på 33.207 euro märkta som ”Trajes Mariano”, ”Corbatas presidente” och ”Trajes MR”.