”En kommunledning som har kontinuitet där alla ledamöter fungerar bra”. Så betygsätter Almuñécars borgmästare Trinidad Herrera kommunledningen som drar upp nya mål inför den kommande mandatperioden.

Almuñécars popularitet bara växer och växer. Allt fler svenskar hittar hit under vintersäsongen och kommunledningen har marknadsfört sig mot de nordiska länderna i flera år.

Igår presenterades den nya kommunledningen som efter det senaste lokalvalet består av alliansen PP-PMAS. Nu blir det fokus på att skapa nya arbetstillfällen. Efter sommaren kommer kommunen att aktivera ett åtgärdsprogram där arbetslösa får ett sexmånaderskontrakt för att komma in på arbetsmarknaden i sektorer där det behövs hjälp.

Stadsplanen ska fortsätta att utvecklas, en musikskola planeras och kommunen ska fortsätta med riktade kampanjer för att locka fler turister.

Annons

Borgmästaren Trinidad Herrera konstaterar också att investerare söker sig till Almuñécar där det planeras för det nya sjukhuset Clínica Rincón samt ett fyrstjärnigt hotell vid Tesorillo.