En taxichaufför i Málaga hittade en plånbok med knappt 1 000 euro som en passagerare tappat i hans bil förra veckan. 

Föraren Rafael Calderón hittade plånboken i onsdags mot slutet av sitt arbetspass. I den fann han 900 euro och flera betalkort. Calderón berättar själv att han aldrig funderade på att behålla den. “Jag vill inte ha något som inte är mitt, jag föredrar att sova gott om nätterna,” förklarade han enligt tidningen SUR. 

Calderón sökte upp Paco Martín, som äger företaget Recoverit, som hjälpte honom hitta den rätte ägaren och lämna tillbaka fyndet på mindre än 24 timmar. Martín jobbar även för lokalpolisen i regionen. Hans företag hjälper människor hitta sina förlorade ägodelar genom datamatchning och har arbetat tillsammans med Unitaxi sedan januari. 

Martín förklarade att han blivit kontaktad av ägaren till ett boende som plånbokens ägare hyrt genom Airbnb. Så fort han fått samtalet åkte han tillsammans med chauffören till Maqueda, där boendet ligger. Kvinnan som förlorat plånboken fanns kvar i lägenheten och var mycket lättad.  

Martín förklarade att om någon lämnar in en borttappad ägodel till polisen får den ett referensnummer och efter mellan 20 och 25 dagar flyttas den till avdelningen för försvunnet gods. Problemet är att en person som söker sina ägodelar inte kan få reda på om polisen har dem förrän efter denna vänteperiod. Med Recoverit hanteras allting digitalt och lämnar ett onlinespår. Detta innebär att ägaren kan få tillbaka sina saker snabbare.