Gruppspelet i årets upplaga av Davis Cup är avslutat. 

Det blir ingen spansk medverkan i finalspelet som går i Málaga mellan 21 och 26 november.

Även Sverige åkte ut i gruppspelet. 

Spanien lyckades vinna den sista omgången mot Sydkorea i sin grupp som spelades i Valencia under förra veckan och helgen. Det räckte dock inte för att ta sig vidare sedan man förlorat med 0-3 i matcher mot både Serbien och Tjeckien. 

Det innebär att det inte blir något spel för hemmanationen i finalspelet som går av stapeln på Martín Carpena Arena i Málaga från den 21 till 26 november. Uttåget är en stor besvikelse för spanska tennisfans. 

Spanien var utslaget redan efter två omgångar då de förlorade mot både Tjeckien och Serbien med 0-3 i matcher. I den sista betydelselösa omgången besegrade de Sydkorea med 2-1. 

Flera spelare saknades

Spanien hade flera nyckelspelare borta under matcherna i Valencia. Alejandro Davidovich, som ligger på 25e plats på världsrankingen, fick något oväntat ta på sig rollen som lagets toppspelare. Detta efter att världstvåan Carlos Alcaraz ådragit sig en muskelskada under US Open i slutet av augusti. 

Dessutom saknades båda stjärnorna Rafael Nadal och Pablo Carreño som båda dragits med skadeproblem under en längre tid. 

Spanien var storfavorit inför gruppspelet och förväntades ta sig vidare utan några större problem. Men de många skadorna satte stopp. Den misslyckade insatsen kan få svåra konsekvenser för Spaniens ranking inför kommande turneringar. 

Även Sverige missar finalspelet efter att ha förlorat alla tre matcher i sin grupp mot Kanada, Italien och Chile. Lagen som har kvalificerat sig för finalen är Kanada, Italien, Storbritannien, Australien, Tjeckien, Serbien, Finland och Nederländerna.