Bokningsläget för hotellen i Málaga ser mycket bra ut, inför den stundande påskhelgen. Från skärtorsdagen och framåt är över 95% av rummen redan bokade.

Detta står i skarp kontrast till till den första delen av påskveckan, där bokningarna ännu inte har nått upp till i närheten av förra året. Men förra året var å andra sidan ett rekordår med en total beläggning på 87% och 95% under andra hälften av påskveckan. Men Francisco Moro vice vd för Aehcos (hotellägarnas förening på Costa del Sol) tror att siffrorna från förra året kan överträffas och hamna på eller till och med överstiga 97%.

Det finns många anledningar till att intresset för att fira påsken på Costa del Sol har ökat på senare år. En är antalet försäljningsställen för hotellövernattningar har ökat, ett annat att Málaga har fått många nya attraktioner.

Booking.com som är den sökmotor som används mest i Spanien har gjort en undersökning som publicerades nyligen. Den visar att nu under våren är Málaga den femte mest efterfrågade destinationen. Endast slagen av Madrid, Barcelona, Sevilla och Granada.
Turistnäringen brukar betrakta påsken som en ”termometer” för hur sommaren skall bli, förväntningarna är höga från branchen, men facit kommer efter påsk.

Annons

Bildtexter: Lilla bilden visar AC Hotel Málaga Palacio, ett Marriothotell, foto: Tyk, Wikimedia Commons. Stora bilden nederst visar en av de populära påskprocessionerna i Málaga, foto Anja Erixon.