Den 41-årige franske medborgaren med algeriskt ursprung som blev skjuten till döds i Marbella i måndags var efterlyst i Frankrike sedan sex år tillbaka. Mannen levde i Marbella med ett falskt namn som inte fanns med i några belastningsregister.

Mannens verkliga namn ska enligt dagstidningen Diario SUR kopplas ihop med ”allvarliga brott, bland annat narkotikahandel”. Uppgifter tyder på att mannen hade flytt till Solkusten med fru och två barn, 9 och 10 år. Därefter har paret fått ett tredje barn.

Den 41-årige mannen har levt på Solkusten under falsk identitet vilket försvårade för polisen att komma fram till mannens verkliga identitet. Utredningsarbetet är komplicerat då det enligt polisen är brist på omedelbart misstänkta.

I nuläget koncentrerar sig polisen på att kartlägga närmiljön och mannens närmaste bekantskapskrets.

Annons

Ett uttalande kom under gårdagen från regeringens representant i provinsen, Jorge Hernández Mollar, som beskriver händelsen som ”en stor tragedi och motbjudande”. Han avböjde ytterligare kommentarer med att tillägga att den nationella polisens arbete med att utreda händelsen fortsätter.

Det är polisenheten Udyco (Unidad de Drogas y Crimen Organizado) som handhar narkotikaärenden som handhar utredningen.

Ännu har ingen gripits för dödsskjutningen i måndags.