Det talades om fullsatt men det kom ”bara” 25.246 till La Rosaleda i Málaga för att se världens bästa klubblag i fotboll. Det skulle bli fullsatt, fick Svenska Magasinet till svar när vi ringde runt för att kolla biljetter några dagar före matchen.

”För 220 euro får du en utmärkt sittplats”, fick vi till svar. De billiga biljetterna var slutsålda.

Nu visade det sig att det fanns cirka 4.000 lediga platser. La Rosaleda tar in 29.000 och så mycket har det aldrig varit sedan stadion renoverades i Málaga som har runt 600.000 invånare.

I förhållande till folkmängd hade Åtvidabergs FF-Ängelholm i Superettan mer folk igår (2.536 personer i en tätort som har lite mer än 6.000) än vad Málaga-Barcelona hade.

Annons

De som kom till La Rosaleda kunde å andra sidan glädja sig att Zlatan kom, sågs och segrade, inbytt i den 28:e minuten och målskytt i den 38:e matchminuten. Snabba ryck av spelaren som kan konsten att vara på rätt ställe vid rätt ögonblick. Men snabbare var Piqué som kom in som avbytare i 55:e minuten och gjorde mål tre minuter senare…

Målet betydde också att Zlatan har gjort mål i femte matchen i följd sedan La Liga startade.

På Svenska Magasinets sida under artikeln ”Málagas svenska fans jublar åt Zlatan”, skriver en fans idag:

”Gooooooooaaaaaaaal! Visst blev det ett ZlatanMÅL mot Malaga 26 september 2009!! Yihaaa!!!”, skriver signaturen ZlatanFan.