Málagas popularitet inom mässor, konferenser och utställningar bara växer. Sedan en tid tillbaka finns det ett stort behov av att bygga ut den nuvarande mäss-och kongresshallen Palacio de Ferias y Congresos.

Den invigdes 2003 och sedan dess har det gjorts två försök med en utbyggnad. Nu är det tredje gången gillt då Málaga kommun har avsatt 261.308 euro till en detaljplan hur en utbyggnad kan se ut.

Tanken är att mässhallen ska byggas ut västerut mot feriaområdet Cortijo de Torres som i dagsläget är parkeringsplats och som omfattar en cirka 40 000 kvadratmeter stor yta.

Parkeringsplatser går inte förlorade eftersom det planeras för ett parkeringsgarage på två våningar under den nya delen med 1 300 bilar.

Annons

En utbyggnad av mässpalatset värderas till 110 miljoner euro. Málaga ansökte nyligen om att få arrangera Expo 2027 men det blev Belgrad i Serbien som får världsutställningen.

Borgmästaren Francisco de la Torre vill hålla Expoprojektet vid liv vilket är en anledning till att en detaljplan finns med i årets budget.

Läs mer: Konkurrenskraftig matinnovation får Spanien att växa som turistland

Under 2023 arrangerades 19 mässor, 33 kongresser, nio konserter och 59 andra möten eller sammankomster som lockade 268.329 besökare och utställare. En verksamhet som omsatte 226,7 miljoner euro.

Ett av de stora evenemangen varje år är turist, mat- och restaurangmässan H&T, Salón de Innovación en Hostelería som 2025 arrangeras mellan den 3 och 5 februari.