Nationalpolisen i Fuengirola har inlett ännu en utredning efter att en ung finsk kvinna avlidit efter att ha använt droger. Kvinnans 24-årige pojkvän vårdas på fortsatt på sjukhus efter att ha legat i koma fem dagar. För lite mer än en månad sedan avled en tonåring på sjukhuset Costa del Sol i Marbella efter att ha köpt extasy av en servitör vid en bar på strandpromenaden i Fuengirola.
Det finska paret kom till Solkusten lördagen den 18 september. Mamman till den 20-åriga kvinnan har en bostad i Los Pacos i Fuengirola där paret skulle semestra.

Enligt Diario SUR var det mamman som fann det unga paret medvetslösa i bostaden måndagen den 20 september och ringde ambulans. Sjukvårdspersonal försökte återuppliva kvinnan men det gick inte.

Den 24-årige pojkvännen fördes till Costa del Sol-sjukhuset i Marbella och läget var vid tillfället kritiskt. Efter fem dagar i koma vaknade den unge mannen i fredags.

I parets rum i bostaden fann polisen narkotikaklassade ämnen.

En slutgiltig obduktionsrapport vid rättsmedicinska i Málaga saknas i nuläget. Drogtester som togs på mannen gav positivt utslag.

Fallet är det andra på kort tid där en ung människa avlider efter att ha konsumerat droger i Fuengirola. Den 16 augusti avled en 19-årig pojke på Hospital Costa del Sol efter att ha köpt droger vid en bar på strandpromenaden.

En servitör greps men släpptes den 8 september efter att ha betalat en borgen på 3.000 euro. Ytterligare två personer har gripits misstänkta för narkotikahandel men därefter blivit frisläppta. Misstankarna kvarstår mot dessa.