En 24-årig finsk kvinna och en 22-årig rysk man drunknade i förra veckan i La Zorra i Torrevieja. Båda sveptes iväg av vågorna vid den klippiga kusten. Enligt kommunala källor ska mannen försökt rädda kvinnan när hon inte lyckades att ta sig upp på stranden.

Klockan 20.20 i torsdags kväll lokaliserades kroppen av den finska kvinnan på en närliggande strand i Los Locos. I fredags klockan 16.45 påträffades kroppen av den ryska mannen vid Cala de la Higuera. Vid sökinsatsen medverkade både helikopter (bilden) samt dykare från Guardia Civil. Vid tillfället rådde hård sjö vilket försvårade sökarbetet, skriver dagstidningen ABC.

Det var hustrun till den 22-årige ryska mannen som larmade om att två personer hade dragits ut i havet.

Vissa medier uppger att den omkomna kvinnan ska vara en svensk medborgare i 30- eller 40-årsåldern. Men det finns inga uppgifter om någon svensk kvinna som drunknat i Torrevieja, något som UD:s pressjour bekräftar.

– Vi har ingen information om ett sådant ärende, säger Sibel Missouri, Presskommunikatör vid UD:s presstjänst, i en skriven e-post till Svenska Magasinet.

Nyhetsbyrån EFE uppger att både mannen och kvinnan var på stranden för att bada. Mannen lyckades att ta sig upp ur havet. När han såg att den finländska kvinnan inte lyckades gav han sig ut i havet för att rädda henne.