Den lovande svenska målvakten har hunnit fylla 20 år och tar nu nästa steg i karriären.

Inför säsongen skrev han på ett A-lagskontrakt med Antequera CF efter spelat med Malagas C-lag. 

Sommaren har som vanligt präglats av fotboll och träning för Alberts del. 

– Jag har inte gjort någonting annat egentligen. Bara kört på. Jag hade en och en halv månad ledigt när jag var mellan klubbar men då körde jag på egen hand för att komma väl förberedd inför hösten.  

Annons

Under sommaren har han haft möjlighet att träna med flera stora namn som semestrat i Marbella. Däribland Chelseas ivorianske anfallare David Fofana, som just nu är utlånad till tyska Union Berlin. Tyler Roberts som spelar för Birmingham F. C. Samt en handfull spelare från den tyska ligan. 

Det fanns några alternativ för Albert under sommaren. Bland annat visade Tyska Hamburger SV intresse men han kände att det inte riktigt var läge att flytta från Spanien ännu och tog det lugnt i väntan på något som kändes rätt. Mot slutet av sommaren ringde Antequeras målvaktstränare. De känner varandra sedan tidigare då Albert körde en del pass med honom på fritiden i Marbella. 

– Han vet hur han ska få ut max av mig. När han såg att mitt kontrakt med Malaga hade löpt ut ringde han upp mig och jag tvekade inte. Projektet känns helt rätt. Det är en klubb som tar in unga spelare med målet att sälja dem vidare. Det är många äldre spelare i ligan men just Antequera har många yngre.  

Under sin tid i Málaga CF vaktade han målet i C-laget. Under det sista året spelade han 28 matcher och släppte endast in 15 mål, vilket var bäst bland målvakterna i ligan. I Antequera väntar A-lagsspel för Albert.

– Jag kan inte spela i B eller C-laget nu när jag har A-lagskontrakt. Just nu är jag tredjemålvakt men ska kämpa hårt för att bli nummer ett. Målet med säsongen är att få så mycket speltid som möjligt. 

Albert har tränat med laget i ungefär en månad och beskriver träningarna som hårda. Antequera spelar från den här säsongen i Primera Federación, den spanska tredjeligan, efter att ha tagit steget upp från fjärde divisionen förra säsongen. I den kommer de att möta Alberts förra klubb Málaga CF. 

Att möta sin gamla klubb kommer att bli en ny erfarenhet. 

– Det blir kanske lite konstigt men det känns kul och inspirerande. Jag utvecklades mycket i Málaga och hade en jättebra tid där. Där det bästa minnet var när vi vann ligan med C-laget under mitt sista år. Man får respektera att Málaga är en toppklubb i den här serien men Antequera är på väg upp.