Efter en lyckad start och en stark beläggning till Málaga väljer Norwegian att öppna nya linjer från Växjö Småland Airport samt Stockholm Skavsta Airport till Palma på Mallorca.

Dessutom börjar Norwegian att flyga på linjen Växjö-Alicante.

Norwegian har presenterat sommarutbudet för 2024 som innehåller flera nyheter för soltörstande svenskar som vill till Spanien.

Stockholms Skavsta Airport

Sedan tidigare har Norwegian linjer till Málaga och Alicante från Stockholms Skavsta Airport. Från den 1 maj 2024 blir det även direktflyg till Palma de Mallorca med tre avgångar i veckan.

Annons

Flyglinjen blir ett nytt resmål i Stockholm Skavsta Airports sommarutbud mellan maj – oktober 2024. Sedan tidigare finns destinationerna Alicante och Malaga.

– Vi är väldigt glada över att kunna lansera Palma och därmed kunna erbjuda tre destinationer till Spanien från Stockholm Skavsta Airport. Vi ser fram emot att välkomna resenärer ombord, säger Magnus Thome Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.

Växjö Småland Airport

Sommaren 2024 satsar Norwegian med direktflyg från Växjö till Málaga, Alicante och Palma de Mallorca.

Norwegian utökar även sommarutbudet för 2024 från Växjö Småland Airport. Sommaren 2023 började Norwegian flyga från Växjö till Málaga. Den linjen fortsätter även sommaren 2024.

Dessutom blir det direktflyg till Alicante på Costa Blanca och Palma de Mallorca.

Sedan tidigare flyger Ryanair mellan Växjö och Alicante under sommaren. Och Tui och Ving har gjort detsamma vad det gäller Växjö-Mallorca.

Nu satsar även Norwegian på dessa destinationer med två avgångar i veckan med start 2 maj 2024, Växjö-Alicante, samt en gång i veckan till Palma med start 22 juni.

Flyglinjen Växjö-Málaga startar redan i april.

– Vi är jätteglada över att kunna satsa ännu mer på Växjö Småland Airport och kunna erbjuda tre populära destinationer i Spanien. Det finns en stor efterfrågan på resor till Spanien och resenärer från Småland är inget undantag, säger Charlotte Holmbergh, kommunikationschef på Norwegian, till Smålandsposten.

Resorna kan bokas från och med idag.

Málaga

I Málaga har Norwegian sin största bas i Spanien.

Det kan tilläggas att Norwegian är det fjärde största flygbolaget i passagerarvolym på Costa del Sol. Till sommarhalvåret 2024 kommer de att erbjuda en miljon flygstolar till Málaga som blir den största satsningen i Spanien och lika många vad de erbjuder till samtliga destinationer i Italien, skriver Diario Sur.

Totalt har Norwegian 76 rutter till tio spanska flygplatser. Totalt blir det 3,4 miljoner flygstolar till sommarhalvåret 2024 vilket är 21 procent mer än årets 2,8 miljoner flygstolar.

Fyra baser

Norwegian har nästa år fyra operativa baser i Spanien som står för 90 procent av kapaciteten. Málaga och Alicante är störst med en miljon flygstolar respektive 940.000. De följs av Barcelona ​​​​med 600.000 och den nya operativa basen Palma de Mallorca med 530.000 flygstolar.

Från Málaga flyger Norwegian till följande skandinaviska destinationer sommaren 2024: Aalborg, Köpenhamn, Bergen, Haugesund, Oslo-Gardermoen, Oslo-Sandefjord/Torp, Trondheim, Stavanger, Stockholm-Arlanda, Stockholm-Skavsta, Göteborg, Växjö samt Helsingfors.

I Europa planerar Norwegian ha en flotta på cirka 90 flygplan på totalt 332 rutter till 123 destinationer den kommande sommaren.