Den nya planen – som går ut på att använda regenererat vatten – håller på att utvecklas men kan komma att dröja. 

Än så länge gäller fortfarande de vattenrestriktioner som den lokala regeringen i Andalusien satt upp under den pågående vattenbristen. 

Stadshuset i Benalmádena har upprepat att det är förbjudet att vattna trädgårdar, parker och andra grönområden under den pågående torkan. Detta gäller såväl privata som offentliga platser. Precis som andra kommuner på Solkusten har Benalmádena infört förbud och informerat sina invånare om begränsningarna på vattenförbrukning, som införts för att följa riktlinjer från den regionala regeringen i Andalusien. 

Stadshuset hoppas dock kunna fortsätta att tvätta gator och vattna utvalda grönområden, till exempel Parque de la Paloma, med icke drickbart vatten.

Ny plan kan dra ut på tiden

Annons

Rådet för miljö, Juan Olea, har meddelat att planer på att använda regenererat vatten nu tas fram av ett företag men att de kan ta upp till två månader att färdigställa. De ska sedan presentera sitt förslag för regeringen i Andalusien som då måste godkänna dem.

Olea skyller den utdragna väntan på det tidigare rådet. Han menar att denne ignorerade företaget Acosols förfrågningar om uppdraget i 18 månader. Olea menar att det tidigare styret borde tagit dessa steg innan torkan slog till. 

“Detta innebär att arbetet påbörjades när problemet redan var ett faktum” sade han.