I budgeten för 2015 som presenterades under gårdagen framkommer det att satsningen på infrastrukturen ökar. Antalet investeringar i provinsen Málaga ökar till 272,5 miljoner euro. Bland annat vill regeringen bygga ut höghastighetståget mellan Málaga och Sevilla genom en ny och billigare förbindelse.

Tidigare i år avbröts arbetena med att bygga ut höghastighetslinjen mellan de två provinshuvudstäderna i Andalusien. Regionalregeringen Junta de Andalucías projekt har gått i stå och blivit förlamat. Då har hittills 280 miljoner euro kastats i sjön på en sträcka av 77 kilometer.

I den senaste budgeten finns AVE-projektet mellan Málaga och Sevilla med. Nu i ny tappning. Höghastighetslinjen mellan Málaga och Madrid används. Vid Almodóvar del Río söder om Córdoba byggs ett nytt spår vilket skulle förkorta restiden avsevärt för resande från Málaga mot Sevilla.

Samtidigt avsätts 300.000 euro till en studie i hur närtåget och pendeltåget Cercanías mellan Málaga och Fuengirola skulle kunna byggas ut vidare mot Marbella och Estepona.

Annons

1,5 miljoner euro är avsatta till att förbättra anslutningarna i Marbella till motorvägen A-7. Två miljoner euro satsas i att förbättra infarterna utmed AP-7 till Benalmádena och Arroyo de la Miel som räknas till några av provinsens svarta punkter i trafiken.

Det var under gårdagen som budgeten PGE (Presupuestos Generales del Estado) presenterades av skatteministern och ministern för offentliga arbeten, Cristóbal Montoro.