Spanska upptäckare som Christopher Columbus och Juan Sebastián Elcano kommer att pryda Norwegianplanens stjärtfenor tack vare lågprisflygbolagets starka tillväxt på den Iberiska halvön. Flygplanen kommer att baseras i Karibien under vintersäsongen.

– Jag är mycket glad över att välkomna tre nya hjältar. Spanien är en snabbt växande marknad för Norwegian, även med inrikeslinjer. Det är därför helt naturligt att vi nu får våra första spanska hjältar på stjärtfenorna, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör, i ett pressmeddelande.

Hjältarna på Norwegians stjärtfenor är människor som har utmanat normer och inspirerat andra. Exempel på Norwegians hjältar är den norske utforskaren Roald Amundsen, den svenska skådespelerskan Greta Garbo, den danska författarinnan Karen Blixen och den finska författarinnan och aktivisten Minna Canth.

Christopher Columbus är känd för att ha upptäckt Amerika 1492 när han försökte hitta en västlig sjöväg från Europa till Indien. Columbus var inte den förste europén som korsade Atlanten och återvände till Europa men hans resor fick stor betydelse och inledde européernas kolonisering av Amerika.

Annons

Columbus var även den förste europén som satte sin fot på både Guadeloupe och Martinique, där planen kommer att vara baserade.

Juan Sebastián Elcano var del av besättningen på historiens första världsomsegling, ledd av den portugisiske sjöfararen Ferdinand Magellan. Av den 241 man starka besättningen som satte segel 1519 var det endast 17 som återvände till Spanien tre år senare.

Efter att Magellan omkommit på Filippinerna tog Elcano över rodret och förde som kapten besättningen till resans mål, nämligen Kryddöarna (Moluckerna).