Nu är tillverkningen av det traditionella spanska julgodiset ”mantecados” i full gång i Antequera. I september inleddes framställningen på fabriken La Antequerana av mer än 1.500 ton julgodis. Nästan ett hundratal anställda arbetar med tillverkningen av julgodiset ”mantecados” vid denna tidpunkt på året.

-Annars sett över genomsnittet har vi över 35 personer varav cirka 28 är kvinnor, säger Guillermo Ramos direktör vid fabriken La Antequerana som är ett av de äldsta företagen i kommunen.

Företaget har precis i dagarna slutit ett avtal med stormarknadskedjan Mercadona om ett parti julgodis på 200 ton, skriver dagstidningen La Opinión de Málaga. Julgodiset tillverkas av mjöl, mandel och olja.

Företaget har nyligen byggt ett nytt huvudkontor i företagsparken Parque Empresarial i Antequera. Satsningen har kostat tre miljoner euro med den senaste tekniken.

Annons

Bland de mest kända godismärkena är La Perla som fortfarande tillverkas med traditionell utbildning. Hemligheten bakom framgången är att de små kakorna tillverkas i vedugn som ger den speciella smaken.

-Det är en teknik som inte längre finns kvar i många fabriker, säger ägaren av fabriken, Jose Antonio Navarro till La Opinión de Málaga.