Flygbolaget Norwegian kommer inom några år att starta flyglinjer från Málaga till Nordamerika. ”Málaga ingår i våra planer att starta flyglinjer till Nordamerika 2017” säger bolagets chef Bjørn Kjos till dagstidningen Diario SUR.

Tidningen ägnade ett uppslag i sitt söndagsnummer åt det norska flygbolaget Norwegian och dess chef Bjørn Kjos som sedan ett år tillbaka har ett hus i Marbella. Norwegian är Europas tredje största lågprisflygbolag och nummer fyra bland bolagen som har flest passagerare på Málaga.

Under fjolåret transporterade flygbolaget 700.000 resenärer på Málaga ett antal som i år kommer att passera miljonstrecket då bolaget fram till september hade 823.000 resenärer till Málaga.

Málaga är en av flygbolagets 17 baser i Europa. Fram till oktober var 5.841 flyg registrerade på Málaga vilket kan jämföras med 4.827 under hela fjolåret.

Annons

Norwegian satsar också den den nya flygplansmodellen Boeing 737 Max 8 som kommer om några år. Med ett snålare plan kan det bli lönsamt med fler långa direktrutter. Boeings nya 737 är ännu inte klar för leverans.