Från april startar Norwegian linjer från Växjö Småland Airport och Stockholm Skavsta till Málaga. Det är två nya flygplatser som bolaget tidigare inte har trafikerat. Det blir även en ny linje från Stockholm Skavsta till Alicante.

– Vi är glada över att kunna lansera direktflyg till Spanien från två flygplatser i Sverige som vi inte tidigare har trafikerat. Med de nya direktlinjerna blir det möjligt för ännu fler resenärer i Sverige att kunna flyga till den spanska Solkusten. Vi ser fram emot att önska resenärer välkomna ombord de här nya linjerna i våra moderna och bränsleeffektiva flygplan, säger Magnus Thome Maursund, EVP Network, Pricing & Optimisation på Norwegian i ett pressmeddelande.

Norwegian trafikerar ett 60-tal linjer till, från och inom Sverige. Med etableringen på Stockholm Skavsta och Växjö Småland trafikerar Norwegian totalt sex flygplatser i Sverige; Stockholm Arlanda, Umeå, Luleå, Kiruna, Stockholm Skavsta, Växjö Småland och Visby (sommarlinje).

Stockholm Skavsta Airport har ett stort upptagningsområde för resenärer från hela Stockholms län, Södermanland och Östergötland.

Med sitt läge mitt i Götaland har Växjö Småland Airport ett utmärkt upptagningsområde. Med resenärer från hela Småland men även från Blekinge, Halland, norra Skåne, Östergötland och Västra Götaland.

Småland Airports vd Ulf Axelsson säger till Smålandsposten att han tror att flygrutten kan komma att utökas till två flyg i veckan.

– Jag tror att Málaga är en väldigt eftertraktad ort. Det är många svenskar som har intresse, allt från hyra lägenheter, golfspelare och vanliga svenskar som vill ner på semester. Det finns även intresse har vi sett från spanjorer att komma hit också, säger vd:n och fortsätter:

– Många har varit på mig med kan vi inte få Málaga, kan vi inte få Málaga. Jag tror att det är en fantastisk bra destination, säger Ulf Axelsson.

Norwegians nya linjer:

Stockholm Skavsta Airport (NYO) – Málaga (AGP): Två avgångar i veckan, på onsdagar och söndagar med start 2 april 2023.

Stockholm Skavsta Airport (NYO) – Alicante (ALC): Två avgångar i veckan, på onsdagar och lördagar med start 1 april 2023.

Växjö Småland (VXO) – Málaga (AGP): En avgång i veckan, på lördagar med start 1 april 2023.

Under första säsongen 2023 kommer de nya linjerna att trafikeras mellan april och slutet av oktober. Fler linjer och fler avgångar kan komma att lanseras senare.