350 nya platser är planerade i den centrala storparkeringen

Boende i Mijas och folk som har besökt staden de senaste åren vet att det kan vara lite av en mardröm att hitta parkering. För att åtgärda problemet ska nu parkeringen vid Plaza Virgen de la Peña byggas ut under jorden med ytterligare 350 platser. 

Bristen på parkering i staden har enligt många haft en negativ effekt på turismen i staden. De menar att Mijas skulle kunna ta emot långt många fler besökare som skulle stärka stadens ekonomi, bara de hade någonstans att ställa bilen. 

Detta var anledningen till att man byggde parkeringshuset vid Virgen de la Peña till att börja med. Det ligger precis mitt i centrum med plats för 500 bilar men räcker alltså inte till. För att möta den stora efterfrågan har man nu bestämt att utöka med  fler platser under jorden. 

En renovering av parkeringhuet har diskuterats under flera år men behovet av olika bygglov och andra tillstånd har stoppat planerna. Därför väljer man nu att bygga under jord. 

“Vi föreslår en underjordisk expansion av parkeringen vi Plaza Virgen de la Peña som inte kräver ett tillstånd från det regionala kulturministeriet,” uppger regionens infrastrukturminister José Carlos Martín. 

Projektet är nu öppet för budgivning och företag som är intresserade av arbetet har fram till den 28 december att buda för det. “Det är viktigt att vi utökar kapaciteten,” fortsätter Martín. Han medger dock att de 350 planerade platserna ännu inte kan garanteras. Man väntar fortfarande på geotekniska studier som ska visa hur djupt det är möjligt att gräva.