”Kombinationen av en hög utlandsskuld, instabil finanssektor och risken för ytterligare sänkningar av värdet av tillgångarna ökar sannolikheten för att Spanien tvingas söka räddning hos Internationella valutafonden (IMF)”, varnar Wolgang Munchau, kolumnist i ansedda ”Financial Times”.

Portugals begäran om nödlån har fått blickarna att riktas mot andra finansiellt pressade länder. Ladbrokes erbjuder för närvarande 2,40 gånger pengarna på att också Spanien kommer att tvingas vända sig till EU:s räddningsfond. Det skriver Dagens Industri.

Vadslagningsfirman Ladbrokes erbjuder nu spel på att så bli fallet. Lägst är oddset på Spanien som spelas till 2,40. Därefter kommer Italien till oddset 4,00 och Belgien på 5,50.

Joakim Rönngren, pr-ansvarig på Ladbrokes i Norden, tror att oddsens utveckling kan vara en indikator på vad som kommer att hända:
”Odds på samhällsutveckling och politik är en källa till kunskap. Spelarkollektivet skapar genom sina insatser en ytterligare möjlighet att prognostisera utfall”, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Att Sverige ska tvingas begära nödlån ger oddset 101 gånger pengarna.

De spanska konsumentpriserna steg 0,7 procent i mars jämfört med månaden före och steg med 3,6 procent från samma månad året före, enligt Bloomberg News.