Anne Mathea Morken från Ringebu i Norge blev bara 22 år. Hon skulle utbilda sig till personlig tränare.

Men planerna förändrades.

Hon flyttade till Fuengirola 2022 och började jobba vid ett callcenter. Hon var sportig och gillade att åka skidor visar bilder hon lät publicera på sociala nätverk.

Den 13 september i fjol hittade några ungdomar en livlös kropp längs en gångväg nära urbanización Benyamina i stadsdelen Playamar i Torremolinos. Nationalpolisens första analys var att någon hade dumpat kroppen på platsen.

Läs mer: Kropp identifierad i Torremolinos

Annons

Polisen inledde en förundersökning och ganska snart var kroppen identifierad. Den tillhörde den 22-åriga tjejen från Norge.

Utredningen visade att hon den 11 september hade varit i sällskap med två män i Fuengirola. Två senegaleser i trettioårsåldern med kopplingar till narkotikahandel.

När polisen lokaliserade männens lägenhet i Fuengirola visade det sig att en av männen hade rest till Tanger i Nordafrika bara två dagar efter att Annes kropp hittats.

I februari lokaliserades en av männen av Madridpolisen trots att han bar på falska ID-handlingar. Mannen avslöjades under en rutinkontroll när han var på väg till Lissabon (Portugal).

Den 33-årige mannen från Senegal greps misstänkt för mord, förfalskning, olovlig körning och brott mot folkhälsan (narkotikabrott). Hans vän är fortsatt på fri fot.

Med hjälp av övervakningskameror i den fastighet där männen var bosatta i Fuengirola har polisen en god bild av händelseförloppet. De båda männen kom till bostaden tillsammans med den norska kvinnan den 11 september. Den 13 september lämnade de bostaden med offrets kropp.

Enligt utredningen som Diario Sur hänvisar till avled den unga kvinnan i männens bostad till följd av stora mängder droger. De båda männen som saknade körkort förde kroppen i en skåpbil till Torremolinos där den dumpades. Av den orsaken är den nu gripne 33-åringen även misstänkt för olovlig körning.