Rikspolisen har identifierat kroppen på en 21-årig kvinna från Norge.

Hon tros ha kvävts ihjäl innan hon lämnades på en gata i Torremolinos. 

Utredarna kunde verifiera hennes identitet genom att skicka uppgifter till norska myndigheter som bekräftade dem tidigare i veckan. Den spanska polisen var redan innan svaret från Norge relativt säkra på vem kroppen tillhörde och hade inlett en undersökning i Playamarområdet. 

Enligt personer nära offret flyttade hon till Spanien för ett år sedan och bodde i Málaga. Hennes kropp upptäcktes runt 01.30 på morgonen den 13 september av några ungdomar som var på väg hem. I nuläget är det okänt hur den hamnade där. 

Annons

Kroppen låg bredvid ett övergångsställe vid ingången till Benyamina Norte, två kvarter som ligger i den övre delen av Playamar. Vid offret hittades också en tygpåse som ska ha varit i stort sett tom. 

Det första larmet gick till lokalpolisen som skickade en patrull och sjukvårdspersonal för att försöka återuppliva kvinnan. Läkaren som kom till platsen såg att hon troligen varit död i flera timmar och kunde inte göra något för att rädda henne. 

Eftersom det rörde sig om ett dödsfall på allmänna vägar och att våld misstänks ha varit inblandat kontaktade lokalpolisen specialister från enheten UDEV, som utreder våldsbrott. Dessutom blandades jourhavande domare, en advokat från Justitieförvaltningen (LAJ) och en rättsläkare in under bortförandet av kroppen som varade långt in på morgonen. 

Kroppen togs först till ett sjukhus i Málaga för röntgen för att se om det fanns inre frakturer eller andra tecken på våld. Senare utfördes en obduktion på det rättsmedicinska institutet. Polisen väntar fortfarande på resultatet.

Utredningen tyder på att kvinnan dog av kvävning, men det är inte fastställt vilken typ. Polisen arbetar under tesen att hon drabbats av våld men det kan inte uteslutas att hon har drunknat. Utredarna är dock klara över att någon har flyttat hennes kropp.