Det är mordet som skakar Spanien. Två minderåriga barn, 15 och 13 år gamla, som misstänks ha mördat sin adoptivmamma.

Orsaken ska vara att hon kritiserat barnen för dåliga betyg.

Mamman hittades på onsdagskvällen vid bostaden på calle Monte Cerredo i Castro Urdiales (Kantabrien) med en plastpåse över huvudet. Enligt uppgifter till dagstidningen ABC ska tekniker uppgett att huvudet mottagit flera slag och minst ett dödligt hugg i nacken. Kroppen var placerad i baksätet i kvinnans bil.

De minderåriga, av ryskt ursprung, ringde sin mormor och uppgav att de hade blivit kidnappade. Hon kontaktade därefter Guardia Civil som gjorde upptäckten i bostaden.

Annons

Guardia Civil lokaliserade barnen några timmar efter brottet då de hade gömt sig i den närliggande Cotolinoparken.

Mordet på adoptivmamman skakar Spanien. Under torsdagskvällen intervjuades psykologer och experter. Många frågor men svaren tröstar inte någon. Händelsen beskrivs vara så brutal att det inte finns några förklaringar.

Enligt källor vid Guardia Civil ska mamman ha varit kritisk till barnens alltför dåliga betyg. Men borgmästaren har försäkrat i intervjuer att de var utmärkta elever.

”Så ironiskt. Man säger ingenting för att undvika konflikter och man lever i konflikt för att man inte säger något” var det sista som adoptivmamman Silvia López Gayubas publicerade på ett socialt nätverk.

Adoptivpappan är avskriven från misstankar då han arbetade i Bilbao vid tidpunkten för händelserna. När han fick besked om vad som hänt fick han en chock.

Det finns inga uppgifter på att det skulle ha varit problem inom familjen.

Borgmästaren i Castro Urdiales, Susana Herrán, säger att vi känner ingenting annat än en stor sorg. Det är beklagligt att sådant här inträffar. Kommunen har utlyst tre dagars officiell sorg och ställt in karnevalen.