En minderårig 16-årig pojke har gripits misstänkt för att ha med tisdagens dödsskjutningen i Marbella att göra. Marbellapolisen söker en tredje person för att vara inblandad i händelsen.

Det var på tisdagskvällen som en 23-årig man sköts till döds med två skott när han satt i sin vita Ford Fiesta utanför sin bostad i stadsdelen Las Albarizas i Marbella. Dagen efter greps en 19-årig man som häktades på fredagen.

Hittills har alltså två personer gripits, samtliga spanska medborgare. Polisen tror att ytterligare en person ska ha kopplingar till händelsen och det är den personen polisen nu söker skriver dagstidningen Diario SUR. Det är inte fastställt vem som höll i vapnet.

Dödsskjutningen orsakade stor oro bland invånarna i stadsdelen. Flera lämnade sina bostäder i rädsla för hämndattacker. Polisen fick också ingripa då det fanns risker för sammanstötningar mellan flera gäng.

Annons

Den 23-årige mannen var enligt uppgifter i dagstidningen La Opinión de Málaga zigenare (gitano) och var känd hos polisen sedan tidigare. Mannen sköts i huvudet och i bröstet.