I Mijas kommun samt i Alhaurín el Grande ligger inte mindre än tolv golfbanor. Samtliga saknar öppningstillstånd. Det berättade nyligen Manuel Navarro vid Mijas kommun som nu uppmanar samtliga golfbanor i kommunen att legalisera sin situation genom att söka och skaffa tillstånd för att hålla öppet. Något som är obligatoriskt sedan 1999.

Dagstidningen Diario SUR skriver om den nära på osannolika historien i sitt söndagsnummer om att samtliga golfbanor i Mijas kommun saknar öppningstillstånd.

Kommunen har skickat brev till samtliga ägare av golfbanor för att påminna dem om deras skyldighet att ha licensen för att kunna hålla öppet. Det gäller inte bara anläggningarna knutna till golfbanor, även för att få driva sportaktiviteter.

Myndigheterna gjorde upptäckten nyligen då golfklubben Santana Golf Club var på väg att orsaka en stor skogsbrand. I samband med det framkom det information om att klubben saknade tillstånd att hålla öppet. Det visade sig sedan att samtliga golfbanor i Mijas saknar det tillståndet.