Guardia Civil har avslöjat tre kvinnor som i slutet av 1970-talet köpte nyfödda barn från Marocko som sedan såldes till Europa. Barnen är nu mellan 35 och 40 år gamla. De tre kvinnorna som samtliga är syskon tog barnen till Spanien via den spanska enklaven Melilla i Nordafrika. De rapporterar nyhetsbyrån EFE.

Totalt rör det sig om 31 barn och enligt uppgifter ska 14 av barnen ha avlidit. I samband med en presskonferens sa Arturo Ortega (bilden) vid Guardia Civil att polistillslaget som går under namnet ”Operación Oculta” har lyckats spåra 14 av de små barnen i Valencia, Málaga, Granada, Palma de Mallorca och Las Palmas på Gran Canaria.

De tre kvinnorna är samtliga födda i Tetuán (Marocko) och två av dem är residenta i Melilla. De har erbjöd små barn till par som inte kunde få barn. Gravida kvinnor från fattiga delar av Marocko reste till systrarna i Melilla för att föda barnen som sedan skulle säljas. De nyfödda har kostat mellan motsvarande 1.200 till 6.000 euro mellan åren 1977 till 1985 då handeln pågick.

En förundersökning startades i november 2011 efter en anmälan från Valencia om två adopterade barn som hade kunnat spåras. Bland de gripna finns medicinsk personal som läkare och barnmorskor.