Den svenska butiken Tre Kronor i Fuengirola kommer inte att öppna den närmaste tiden. Den populära affären med svenska livsmedel är stängd tills vidare på grund av sjukdom.

I juli drabbades ägaren Kenth Pettersson av en hjärtinfarkt. Kenth tillsammans med Marie Svensson (bilden) har drivit livsmedelsbutiken sedan januari 2001.
-Kenth ska ta det lugnt i fortsättningen och sluta med stressen. Nu är målet att sälja verksamheten till någon som vill ta över, säger Marie Svensson.

Livsmedelsbutiken Tre Kronor har under 2.000-talet blivit en svensk institution.
Sista året har varit tufft och det räcker med nio år, säger Marie Svensson. Kombinationen svagare krona och ekonomisk kris har gjort att kundunderlaget har minskat.
-Även om inte sjukdomen hade kommit in i bilden hade vi tänkt sälja av. Nu är hälsan det viktigaste och måste gå först, säger Marie som låter hälsa att Kenth efter omständigheterna mår väl.

Livsmedelsbutiken Tre Kronor ligger centralt i Fuengirola och är på 70 kvadratmeter. Till verksamheten ingår även en lagerlokal i Torremolinos på 170 kvadratmeter som inhyser frys samt en varubil, en Renault Traffic med kyl- och frysutrymme.