Fler än 10 miljoner personer väntas resa till Spanien denna månad. 

Det har funnits farhågor om att turister ska börja välja bort Spanien för billigare resealternativ. Men nya siffror från Tourspain som presenterats av regeringen visar på motsatsen.  

Förhandsbokningar i oktober visar på en ökning med 9,8 procent jämfört med samma månad förra året. Totalt har 10,5 miljoner flygresor till Spanien bokats vilket till och med är fler än de var i oktober 2019, innan pandemin. 

Trots att Storbritanniens uttåg ur EU gjort det lite svårare för britter att resa till länderna inom unionen fortsätter de att utgöra den klart största delen av Spaniens besökare. Av alla som bokat en semester i landet under oktober är 22,7 procent britter. På andra plats kommer Tyskland med 14,0 och därefter Italien med 8,9. 

Annons

Ministern för industri, handel och turism, Héctor Gómez, kommenterade siffrorna från Tourspain. “Dessa uppgifter visar att resandet mellan europeiska länder fortsätter att vara starkt men också ett stort intresse från marknader längre bort, till exempel Mexiko och USA. Vi måste fortsätta garantera flygtrafiken till Spanien och visa landet som ett hållbart, varierat och kvalitativt resmål. Vi väntar oss att det sista kvartalet kommer att runda av ett fantastiskt år för turism i landet som vi tror kommer att fortsätta under 2024″. 

Flera länder ökar

Det är inte bara Spanien som ser en ökning av besökare under oktober. Andra traditionella resmål fortsätter att vara starka men även några mindre vanliga länder ser stora uppgångar. Polen ökar med 47, 4 procent, Tjeckien med 26,6 och Portugal med 21,2.