Under hösten väntar ett dussintal utländska evenemang i Marbella med utställningar och aktiviteter inom näringsliv, gastronomi, musik och kultur.

Nyligen höll utlänningsavdelningen vid Marbella kommun en pressträff och berättade om den intensiva hösten som ligger framför oss.

Redan den 3 oktober börjar festligheterna med att Tyskland återförening uppmärksammas vid Glorieta de la Fontanilla klockan 17 till 22 tillsammans med Lions Club. Det blir gastronomi och folklore från Tyskland.

Den 5 till 8 oktober blir det Octoberfest.

Annons

Den 13 oktober hålls en konsert klockan 19 till förmån för Ukraina i kongressalen under temat ”Unión y Paz”. Inträde från 35 till 55 euro.

Den 9 november arrangeras SWEA-mässan klockan 16 till 20 med ett 60-tal företag från Solkusten på plats som har möjlighet att presentera sina produkter. SWEA-mässan arrangeras i Palacio de Congresos.

I Marbella finns det 1.633 mantalsskrivna svenskar.

Den 11 november är det elever vid tyska skolan som genomför en procession längs gatorna i Las Chapas för att fira Sankt Martins dag klockan 19 till 20.30.

Den 13 december klockan 19 till 21 är det luciatåg i Gamla stan i Marbella där elever från Svenska skolan medverkar. Det erbjuds glögg, choklad och kakor.