Nu på söndag den 27 januari firas den årligen återkommande mandelfestivalen i den lilla pittoreska Andalusiska bergsstaden Guaro.

Det är en festlighet som kretsar kring mandelträdet, dess blommor, mandeln och produkterna som tillverkas med mandel som ingrediens.

Festivalen heter på spanska ”Dia del Almendro” och börjar omkring klockan 11:00 med guidade landsbygdsturer där man får se mängder med mandelträd i full blom. Guiderna berättar om landskapet och vegetationen som man passerar under turerna. Det finns två olika turer att välja mellan, en mycket lätt promenerad som är avpassad för familjer och en som är mer krävande för den som vill ha en lite mer ansträngande vandring.

Under hela dagen kan besökare besöka de olika monumenten och mandelutställningen, promenera på gatorna i gamla stan och köpa lokala produkter från hantverkarna på Plaza Al-Andalus. Ett besök på olivoljemuseet ”Museo Etnográfico del Aceite” kan också rekommeneras.

Annons

När det gäller mat och dryck så erbjuder de olika barerna och restaurangerna i staden ett varierat kulinariskt utbud, där det givetvis inte finns någon brist på rätter där mandel ingår.

Relaterad artikel: Mandelblomningen är i full gång