Säkert har du inte kunnat undgå reklamen på spansk tv för Estrella Damm. Det är Malmöbandet Billie the vision and the dancers som står för årets sommarplåga i Spanien. Låten Summercat har valts ut att göra reklam för Estrella Damm och spelas flitigt på spansk radio och i tv sedan 1 juni.

-Trafiken på vår hemsida har tiodubblats, vi har fått massor av spanska fans redan, säger gitarristen Per Dunsö till Skånska Dagbladet.

-I Spanien har vi inte gjort någonting tidigare, säger Per Dunsö, men nu sänds den här reklamen på tv mycket och de fem största radiokanalerna pumpar ut låten.

Det började med att öltillverkaren kontaktade Lars Lindquist som skrivit låten i slutet av förra året. De som arbetade med reklamprojektet hade letat efter låtar som hade ordet ”summer” i titeln och tydligen fastnade alla inblandade när de hörde vår låt.

Annons

I början av maj var Billie-gänget i Spanien och spelade in en video, där de själva framträder som bandet på en strandfest. 1 juni började reklamen sändas och sedan dess har intresset för Malmöbandet och låten skjutit i höjden.

Se reklamen på:
http://www.youtube.com/watch?v=qBqqJG1eqsI