Málagabaserade Freepik fortsätter att växa efter att ha förvärvat colombianska Original Mockups och danska Icofinder. Personalstyrkan växer med 30 procent till 600 anställda i flera länder.

Freepik är ett bild- och grafikdatabasbolaget. Företaget med säte i Málaga fortsätter att växa på den globala marknaden bland teknikföretag.

I juni förvärvades brittiska Videvo som är inriktade på ljud och film. Nu utökas det med colombianska Original Mockups och danska Iconfinder.

Det gör att Freepik med de båda förvärven positionerar som ett företaget med de mest kompletta grafiska resursplattformarna i världen, skriver Freepik i ett pressmeddelande.

Personalstyrkan ökar med 30 procent från 450 till nära 600 i Spanien, Storbritannien, Colombia och Danmark.

I somras passerade Freepik sin stora rival, Shutterstock, med att bli den mest besökta bildwebbplatsen i världen med 68,3 miljoner besök i juni.

Våren 2020 berättade Svenska Magasinet om att det svenska riskkapitalbolaget, Wallenbergägda EQT, via fonden Mid Market Europé, köpte det Málagabaserade bild- och grafikdatabasbolaget Freepik. Bakom Freepik står grundarna, Pablo Blanes, Alejandro Sánchez samt Joaquín Cuenca.