I september ströps en kvinna och hennes son till döds av ex-mannen. Nu skakas Málaga av ännu ett könsrelaterat mord efter att den 67-åriga kvinnan Rosario Gálvez knivhuggits till döds av sin ex-make José García.

Det var strax efter midnatt natten mot onsdagen som händelsen inträffade på calle Comendador Bobadilla 2 i stadsdelen Ciudad Jardin i Málaga. Enligt poliskällor ska kvinnan ha vägrat att släppa in mannen. Boende i fastigheten vittnar om höga röster och skrik.

Mannen och kvinnan har tidigare varit ett par. Efter att ha separerat för åtta månader sedan har de fortsatt att bo under samma tak. Uppgifter tyder på att kvinnan ska ha vårdat mannen efter att han hade genomgått en prostataoperation.

Diario SUR skriver att kvinnan fick motta tio knivhugg i hals och bröst. Mannen ska därefter ha kastat sig ut från femte våningen och tagit sitt liv.

Annons

Rosario Gálvez beskrivs som en aktiv kommunist. Hon var tidigare gift med partiledaren för Kommunistpartiet, José Manuel Luque Gálvez. Från detta första äktenskap hade Rosario tre barn.

Hon beskrivs som en ”pålitlig kommunist” av sina vänner som sörjer henne djupt.

Rosario Gálvez träffade gärningsmannen José García för 14 år sedan i samband med ett möte för personer som hade separerat.
Erkänner dubbelmord – försökte begå självmord