Fotbollslaget Málaga har börjat att betala av de skulder laget har i samband med tidigare spelarköp. Under gårdagen betalades momsen i samband med att Santi Cazorla tidigare värvats från Villareal och Mathijsen från Hamburg. I fallet med Cazorla handlar det totalt om två miljoner euro Málaga ska betala.

Tilläggas kan att Málaga CF har gått på semester tills försäsongen inleds med träningsläger i Campoamor utanför Alicante mellan den 8 till 17 juli.

Flera av Spaniens toppklubbar är under hård press med att betala av sina skatteskulder. Det gäller i synnerhet Atlético de Madrid(120 miljoner), Déportivo (90), Zaragoza (32,7), Osasuna (27,9), Mallorca (26), Espanyol (23,5), Rayo (21), Levante (19) och Sevilla (18).

I övrigt uppger revisionsfirman Deloittes i sin årliga sammanställning Football Finance att tyska Bundesliga är lönsammast på kontinenten. De tyska klubbarna gjorde en sammanlagd vinst på 1,5 miljarder kronor under säsongen 2010/2011. Detta är mer än dubbelt så mycket som Premier League-lagens totala vinst på 675 Mkr.

Annons

De engelska klubbarna kan dock trösta sig med att toppdivisionen omsätter i särklass mest i Europa: 22,5 miljarder kronor mot Bundesligas 15,7 miljarder kronor.

Samtidigt håller den franska toppdivisionen Ligue 1 på att förlora sin plats bland Europas fem största ligor. Tillsammans med italienska Serie A noterades också den franska ligans lag för en sammanlagd förlust.

Än värre är det i Spanien där hela sex klubbar tvingades till rekonstruktion före säsongsstarten, skriver Di.