På söndag skulle Málaga möta Barcelona i den första omgången i La Liga. Men nu skjuts premiären upp och matchen mot Barcelona flyttas till den 28 december.

Först veckoslutet den 27 och 28 augusti väntas La Liga sparka igång. Om nu representanter för spelarfacket (AFE) och ligaföreningen (LFP) kan komma överrens. Det kunde de inte under onsdagen.

Det var i förra veckan som spelarna i de två högsta spanska fotbollsligorna meddelade att de tänker gå ut i strejk om inte ett nytt kollektivavtal tecknas. Kärnfrågan i konflikten är att ett flertal klubbar, som dras med stora ekonomiska problem, tillsammans har skulder till sina spelare på drygt 500 miljoner kronor. Upp till sju klubbar riskerar att gå i konkurs.

Det märkliga är att dessa klubbar tidigare har fått grönt ljus i att medverka i ligaspelet i år.

Annons

Det har framkommit att svensken Markus Rosenberg som spelade i Santander förra säsongen inte ha fått alla löneutbetalningar.

– Vi vill inte ha mer pengar, vi vill att kontrakten uppfylls och att klubbarna betalar det de är skyldiga, sade spelarfackets ordförande Luis Rubiales förra veckan.