Det var den stora snackisen på Costa del Sol i november 1987. Nakachians femåriga dotter Melodie kidnappades när hon var på väg till skolan. Under elva dagar famlade familjen Nakachian i ovisshet innan polisen kunde lokalisera flickan i en lägenhet i Torreguadiario i San Roque på västra Cosata del Sol.

Igår avled Raymond Nakachian i sitt hem Villa Melodie i Estepona efter en längre tids sjukdom 82 år gammal. Han föddes i Tripoli och var gift med den koreanska sångerskan Kimera (bilden) och levde sista åren ett liv långt bort från rampljuset. Ibland syntes han vid välgörenhetsgalor i Marbella. Han hade två barn, Melodie och Amir.

Raymond Nakachian var en libanesisk magnat, en företagare inom oljebranschen och byggbranschen som var mångmiljonär och gillade jet-set-livet på Solkusten.

Kidnappningsdramat 1987 följdes av en hel nation. Den utfördes av ett gäng kriminella från Frankrike som hade samarbetat med mamman till en klasskamrat till flickan som lämna nödvändiga uppgifter. Totalt åtalades 17 personer men det var endast sex som dömdes.

Annons

Kvinnan Nadine Etienne lyckades fly innan straffet skulle verkställas. Hon fick tolv års fängelse.

Melodie är idag 32 år. Hon tog examen i psykologi och är bosatt i USA. Familjen väntas komma till Estepona för begravning.