Ett av Europas lyxigaste bostadsområden, La Zagaleta i Banhavís nära Marbella, satte ifjol rekord då det gjordes affärer för 40 miljoner euro. Kvalitet och exklusivitet är några av orden som beskriver området som också garanterar integritet och säkerhet.

I La Zagaleta som är bland det lyxigaste i Europa har man inte vetat om någon ekonomisk kris eller fastighetsbubbla. Under fjolåret gjordes det husaffärer för 40 miljoner euro vilket är rekord sedan 1991 då området grundades.

Under fjolåret ökade affärerna tredubbelt i området jämfört med året innan enligt generaldirektören vid La Zagaleta, Jacobo Cestino, som talade vid diskussionsforumet Marbella Luxury Weekend som hölls senaste veckoslutet.

Faktum är att flera byggare fått grönt ljus till att uppföra nya fastigheter i La Zagaleta med priser på mellan 12 till 14 miljoner euro. Det är främst utlänningar som bor i La Zagaleta. Britter, tyskar, araber, ryssar men även svenskar.

Annons

Fastighetsskatten i Benahavís är bland de lägsta och taxeringsvärdena har inte reviderats på nästan två decennier skriver Diario SUR.