Spansk nationalpolis har avslöjat en kriminell grupp som har organiserat gatuprostitutionen i Estepona-området. Totalt har tio hallickar, nio rumäner och en spanjor, gripits och nio kvinnor har släppts fria efter att ha varit övervakade av männen.

Polisen kom ligan på spåren efter ett larm om en kidnappning i Tyskland. Det var pojkvännen till en kvinna som gjorde polisen uppmärksam på kidnappningsförsöket.

Ligan har använt sig av en metod som går under namnet ”Lover boy” enligt ett pressmeddelande från Inrikesdepartementet. En hallick lockar med ”kärlek” och falska löften om en gemensam framtid och övertygar henne att resa utomlands där hon senare tvingas in i prostitution.

Ligans medlemmar har haft tydliga roller. Någon har ansvarat för transporten av kvinnor till platser där de tvingats in i prostitution. Andra har fungerar som ”kontrollmän” för att övervaka dem. Kvinnorna har varit kontrollerade och blivit utsatta för attacker, hot och trakasserier.

Annons

Trots graviditet i femte månaden tvingades en kvinna till att fortsätta sälja sexuella tjänster. Kvinnorna har varit verksamma i Estepona och San Luis de Sabinillas.

Spansk polis inledde i april i år en kampanj för att få in tips på människohandel och illegal sexhandel. På tlf-nummer 900 105 090 och via e-postadressen: trata@policia.es kan allmänheten lämna anonyma tips dygnet runt.