Hans Majestät Konungen don Juan Carlos kunde under söndagen lämna sjukhuset hospital Quirón San José i Madrid. Den spanske monarken mår ”mycket väl” efter höftoperation och en veckas rehabträning uppger nyhetsbyrån EFE.

Det var en leende kung som hälsade på reportrarna och fotograferna när han lämnade sjukhuset. Kungen åkte i en Seat Alhambra till det kungliga residenset Palacio de la Zarzuela.

”Höftoperationen har gått bra och resultatet är tillfredsställande”, säger Ángel Villamor som utförde operationen på kungen den 23 november. Efter vila har den spanske monarken ägnat sig åt sjukgymnastik och rehabträning.

Kungen väntas återuppta vissa uppgifter under veckan då ett möte med premiärminister Mariano Rajoy är inplanerat. I fredags hade kungen ett telefonsamtal med den tidigare PSOE-ledaren och premiärministern Felipe González med anledning av att det var 30 år sedan denne vann valet.

Annons

Nästa offentliga framträdande som är planerat är den 6 januari då kungen fyller 75 år. Det blir en militärparad, Pascua Militar, utanför det kungliga slottet Palacio Real i Madrid centrum.