Det spanska kungahuset La Zarzuela ber nu medierna om ursäkt för att de tidigare har meddelat att journalister kommer att nekas tillträde till kungafamiljen. Det meddelade kungahusets presstalesman Ramón Iribarren (bilden) under gårdagen.

Åtgärden att journalister ska begränsas i närvaron av kungafamiljen publicerades i fredags och skulle ha trätt i kraft i måndags. Beslutet kom efter en händelse i förra veckan där kungen visade sitt missnöje med en grupp journalister som frågade och spekulerade om hans hälsotillstånd.

Iribarren hade under onsdagen kallat till en presskonferens i Palacio de La Zarzuela för att reda ut frågan.
”Förslaget var ett misstag som jag ångrar”, säger Ramón Iribarren till dagstidningen ABC.

Iribarren uttryckte också sin önskan att förtroendet som alltid har präglat relationerna mellan pressen och kungahuset Casa del Rey fortsätter i samma fina stil som tidigare.

Annons

Vid officiella sammanhang vid kungafamiljens bostad Palacio de la Zarzuela utanför Madrid, kungliga slottet Palacio Real i Madrid eller vid gästbostaden El Pardo och vid kungafamiljens sommarpalats, La Almudaina vid Palma de Mallorca kommer journalister och fotografer att kunna närvara precis som tidigare.