Planet krängde från höger till vänster och passagerarna skrek. Filmsekvensen när en Airbus A320 tillhörande British Airways från Heathrow till Gibraltar skulle landa har blivit en snackis på sociala medier. Planet tvingades flyga vidare till Málaga varifrån passagerna bussades till Gibraltar.

Gibraltar flygplats beskrivs som en av de mest komplicerade på grund av de starka vindbyar eller andra väderförhållanden som uppstår i sundet mellan Europa och Afrika.

Nyligen var det så kraftig turbulens i luftrummet ovan Gibraltar att en Airbus A320 fick avbryta landningen och flyga vidare till Málaga.

Vid inflygningsförsöket krängde planet 45 grader från vänster till höger. Den lokale affärsmannen Ramesh Samtani, 65, säger att planet gungade från vänster till höger medan folk skrek och började be till Gud. Till slut lyckades piloten få kontroll på planet som lyfte mot högre höjd för att landa i Málaga. Jag har rest till och från Gibraltar i 45 år och aldrig upplevt något liknande, säger Samtani till Gibraltar Chronicle.

Annons

Det dramatiska ögonblicket fångades av Twitter-användaren @mackemsin
Se filmen och inslag här