Clarence Jazz Club i Torremolinos är Spaniens största mötesplats för jazzmusiken. Efter en tuff tid hoppas den nu klara sig kvar med hjälp utifrån. 

För en månad sedan såg det mycket mörkt ut för Spaniens största jazzklubb. Ett hål i budgeten på 50.000 euro fanns kvar sedan pandemin och ägaren Javier Salinas höll på att tappa hoppet. Trots att 180 av klubbens mest trogna besökare hade samlat in över 13.400 euro i ett crowdfunding projekt såg det länge ut som att lokalerna i Torremolinos skulle få stänga för gott. Men ett sista rop på hjälp från Clarence Jazz Club har fått oväntat stort gehör hos privata investerare som vill se att baren finns kvar.

Framtiden är långt ifrån huggen i sten och Salinas beskriver situationen som “uppe i luften”. Men det finns nu hopp och tro nog för att börja planera ett program för 2023, något som han inte ens hade en tanke på i somras. Och, vad som är säkert är att besökare kommer att kunna fortsätta besöka klubben och lyssna på högklassig musik under hösten. 

Stor otur i turen

För ungefär tre år sedan flyttade Clarence Jazz Club från sina första lokaler till nya. Flytten skulle egentligen gå till mindre lokaler men av en slump fick man möjlighet att ta över de nuvarande på Calle Danza Invisible. Ägaren investerade en stor del av sina besparingar för att rusta upp den större baren och ville förvandla den till en modern plats med klassisk New York – känsla. Dock slog pandemin till kort därefter och skulderna växte sig snabbt långt mycket större än de nya lokalerna.   

Stödkonsert hålls i december

Det är inte bara jazzfans i området och nyfikna investerare som vill hjälp till. Artister, så väl lokala som mer nationella, organiserar sig tillsammans med Clarence för att hålla konserter den 16 och 17 december. Spelningarna ska samla in pengar till klubben när den firar 9 år.