Tolv utländska kvinnor i Benalmádena klär av sig och poserar nakna på en kalender för 2009. Kalendern ska inbringa pengar till fyra hjälpföreningar.

Kalendern med de tolv kvinnorna från Storbritannien, Holland och Danmark som poserar nakna kostar tio euro. De har blivit inspirerade av filmen ”Las chicas del calendario” med Helen Mirren och Julie Walters och med regissören Nigel Cole.

Kalendern är gjord ”med god smak och vi täcker de mest intima kroppsdelarna”, säger de brittiska kvinnorna Beverly Dikinson och Elisabeth Jewel som ligger bakom idén.

Tio euro kostar kalendern och pengarna går till föreningarna Fundación Cuidados del Cáncer (Cudeca), Asociación de Natación Adaptada de Benalmádena (Anabe), Protección de Animales Domésticos (PAD) och Sociedad Especial de Protección de los Equinos (Sepe).

Annons

-Detta är föreningar som är i mycket desperat behov av pengar för att kunna fortsätta sina hjälpinsatser, detta är vårt bidrag, säger Beverly Dikinson som i tisdagens SUR berättar att man hittills sålt tusen kalendrar.