Det spanska kungaparet närvarade under gårdagen vid Försvarsmaktens dag, Día de las Fuerzas Armadas, som i år arrangerades i Valladolid. Den spanske monarken Juan Carlos I var på bästa humör och skämtade med en grupp journalister.

Vid en mottagning i Palacio Real de Valladolid gratulerade en journalist kungen till att han trots sin höftoperation hade orkat att förbli stående under 50 minuter i samband med militärparaden i Valladolid.
”Låt oss se om du hade stått lika länge som jag om du hade varit i mitt tillstånd, eller hade du stannat hemma”, sa kungen inför en grupp journalister som skrattade skriver nyhetsbyrån EFE.

Kung Don Juan Carlos I hade drottning doña Sofia vid sin sida och bakom stod kronprinsparet Felipe och Letizia som också närvarade vid Försvarsmaktens dag som högtidlighölls på Plaza Mayor de Valladolid. Det var kungens första officiella framträdande sedan höftoperationen i april.

Den spanske monarken var försedd med en krycka och stod upp under hela paraden som varade nästan en timme. Kungen och statschefen Juan Carlos fick motta flera applåder från publiken som fyllde torget och upprepade gånger hördes ”vivas al rey”, leve kungen.

Annons

Foto: © Casa de S.M. el Rey / Borja Fotógrafos