Spaniens kung Juan Carlos försvarar euron och regeringens reformer som snart kommer att bära frukt. Det sa Hans Majestät Konungen i samband med det officiella statsbesöket i Brasilien.

Aldrig någonsin tidigare har monarken varit så tydlig i att ge sitt stöd till de reformer som Spanien i nuläget genomför. Under sitt möte med Brasiliens president, Dilma Rousseff gav Don Juan Carlos ett lugnande budskap kring Spanien och euron. Rousseff uttryckte oro för den ekonomiska situationen i Europa och i synnerhet i Spanien som är den näst största investeraren i Brasilien.

Det finns en oro bland företagen i Brasilien att Spanien i framtiden minskar sina investeringar i ett land som ännu växer men ännu inte är utvecklat och har stora behov.

Det är en stor spansk delegation som i besöker Brasilien. Förutom kung Juan Carlos finns presidenter från storföretagen Banco Santander, Repsol, Telefónica, Iberdrola, Indra, Iberia, Abengoa, Elecnor, Gas Natural Fenosa, Isolux-Corsa, Talgo, Navantia, OHL och Islalink med på resan.

Annons

Även Chile kommer att besökas under Sydamerikaresan.